وارد شدن به دوران بارداری، با حجم زیاد اطلاعاتی که در اختیار زنان باردار قرار می‌گیرد که به آنها می‌گوید که چه روش‌هایی را امتحان کنند و از کدامیک از آنها اجتناب کنند، می‌تواند کمی گیج کننده باشد. در این مقاله به یکی از شایع‌ترین علائم که هر مادر بارداری را نگران می‌کند، یعنی تکرر ادرار اشاره شده است. این عارضه در حدود هفته 6 بارداری (سه ماهه اول) شروع می‌شود و می‌تواند هشدار نشان دهنده پیشرفت بارداری باشد.

 به سختی می‌توانید درک کنید که تکرر ادرار در دوران بارداری تا چه اندازه ناراحت کننده است، مگر این که شما آن را تجربه کرده باشید. شما ممکن است این عارضه را شرم‌آور ببینید، و یا حتی در مورد بی‌اختیاری.ادرار نگران شوید. با این حال، این عارضه در واقع یکی از شایع‌ترین علائم همراه با بارداری است. با انجام ورزش کگل جهت تقویت عضلات مثانه و همچنین پرهیز از خورد نوشیدنی‌های کافئین‌دار و چای مخصوصا قبل از خواب می‌توان این مشکل را به طور چشمگیری کاهش داد.

متخصصین ما در  کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی امید در یادگیری و آموزش ورزش تقویت مثانه شما را یاری می‌نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص درمان تکرر ادرار در بارداری و یا رزرو نوبت با شماره 09128444990 تماس بگیرید.

علل تکرر ادرار چیست؟

علت تکرر ادرار در دوران بارداری هورمون hCG است که جریان خون را به سمت کلیه‌های زن تا 35 تا 60٪. افزایش می‌دهد. به علت این جریان خون اضافی، کلیه‌ها پس از حاملگی تا 25 درصد ادرار بیشتری تولید می‌کنند. پیک این تولید بیش از حد ادرار تنها حدود هفته 9ام تا 16ام بارداری است و پس از آن برطرف می‌شود.

در حالی که افزایش جریان خون یکی از دلایل اصلی تکرر ادرار است، این عارضه همچنین می‌تواند در اثر افزایش فشار مثانه زن به علت افزایش رحم، ایجاد شود. این افزایش فشار ناشی از افزایش وزن نوزاد و حرکت آن به سمت پایین لگن مادر، فقط چند هفته قبل از تولد نوزاد است

آیا تکرر ادرار علائم اولیه بارداری است؟

علائم اولیه تکرر ادرار در بین سایر علائم متعدد بارداری شایع است. وقوع عارضه تکرر ادرار به سه ماهه اول و سوم بارداری محدود است. افزایش سطح هورمون hCG همراه با افزایش مایعات بدن، هر زن بارداری را روز و شب به سمت توالت می‌برد.

ادرار در هر سه ماهه

سیستم ادراری زن طی نه ماه بارداری با تغییرات مختلفی روبرو خواهد شد. این تغییرات در هر سه ماه، در ادامه توضیح داده شده است:

سه ماهه اول

یکی از اولین نشانه‌های بارداری، تکرر ادرار است که افزایش سطح هورمون علت اصلی آن است. افزایش اندازه رحم و فشار وارده از سمت رحم به مثانه نیز باعث ایجاد این عارضه می‌شود.

سه ماهه دوم

ممکن است تکرر ادرار در دوران بارداری در سه ماهه دوم کاهش یابد. این کاهش به این دلیل است که رحم زن که در حال بزرگ شدن است، در شکم بالا می‌رود و از مثانه دور می‌شود و در نتیجه فشار داخل مثانه را کاهش می‌دهد. هر چند باید. به یاد داشته باشید که این تسکین موقتی است!

سه ماهه سوم

در سه ماهه سوم، این علامت را مشاهده خواهید کرد. تکرر ادرار در طول ماه هشتم بارداری عمدتا به این دلیل است که نوزاد در هنگام آماده شدن برای زایمان، در قسمت پایین لگن زن قرار می‌گیرد. این، به نوبه خود، باعث وارد شدن فشار بر مثانه می‌شود که منجر به مراجعه مکرر زن باردار به توالت می‌شود.

نشت ادرار هنگامی رخ می‌دهد که شما در حال خنده یا عطسه هستید، چرا این اتفاق می‌افتد؟

نشت ادرار زمانی که شما در حال عطسه، ورزش، سرفه، یا حتی خنده هستید، در دوران بارداری شما یک نشانه رایج است و به ویژه در طی هشت ماه حاملگی اتفاق می‌افتد. بی‌اختیاری ادرار یا نشت غیرعادی ادرار ناشی از استرس درونی است. بی‌اختیاری استرس در طول هریک از فعالیت‌های بدنی که در بالا ذکر شد، رخ می‌دهد و باعث وارد شدن استرس یا فشار روی مثانه شما می‌شود.

چگونه تکرر ادرار در حین بارداری را تسکین دهیم؟

هر مادر بارداری، به دنبال راه حلی برای کاهش فرکانس ادرار خود است. محققان نام بعضی از داروها را ذکر کرده‌اند که مطمئنا به شما کمک خواهند کرد:

  • به جلو خم شدن در هنگام ادرار به تخلیه مثانه کمک می‌کند. اگر مطمئن شوید که مثانه شما هر بار که به توالت می‌روید کاملا خالی می‌شود، تعداد دفعاتی که نیاز به دستشویی رفتن دارید، کاهش می‌یابد.
  • می‌توان از نوشیدنی‌هایی که دارای اثر ادرار‌آور هستند، مانند قهوه، چای، نوشابه‌های غیر الکلی و غیره، اجتناب کرد. این نوشیدنی‌ها فقط ادرار و تعداد مراجعات شما به دستشویی را افزایش می‌دهند.
  • شما می‌توانید مراجعات شبانه خود به توالت را با قطع کردن مایعات در چند ساعت آخر قبل از خواب، کاهش دهید، هرچند نیاز است که مایعات زیادی در طول روز مصرف شود زیرا مایعات برای شما و نوزاد شما ضروری است. همچنین، مصرف مایع را بیش از حد کاهش ندهید، فقط کمی کاهش دهید.
  • ورزش کگل باعث تقویت عضلات مجرای ادرار می‌شود و کنترل ارگان را افزایش می‌دهد. این تمرین می‌تواند حدود سه بار در روز انجام شود. عضلات خود را برای حدود 10 ثانیه منقبض کنید و 10 تا 20 بار در هر ردیف انجام دهید.
  • عفونت ادراری نیز می‌تواند گاهی اوقات علت تکرر ادرار باشد. این مورد به مراقبت‌های پزشکی نیاز دارد. برای رد کردن این امکان به پزشک خود مراجعه کنید
  • برای جلوگیری از کاهش تعداد دفعات مراجعه به توالت، زنان باردار می‌توانند از پد‌های بی‌اختیاری ادرار استفاده کنند. زن باردار می‌تواند این پدها را در حین ورزش یا در صورت داشتن سرفه، استفاده کند.

چگونه می توان از تکرر ادرار هنگام بارداری در شب جلوگیری کرد؟

شما می‌توانید با تخلیه کامل مثانه خود در هر بار که ادرار می‌کنید و همچنین با قطع مایعات در چند ساعت قبل از خواب، از مراجعه به توالت در طول شب اجتناب کنید. اطمینان حاصل کنید که در طول روز مایعات بیشتری مصرف کنید. مصرف کمتر مایعات باعث می‌شود شما کمتر به توالت رفتن احتیاج پیدا کنید. با این حال، کم مصرف کردن آب به کم آب شدن بدن و در نهایت، عفونت مجاری ادراری منجر خواهد شد. بدن شما و نوزاد شما نیاز به منبع کافی و ثابت مایعات دارید.

آیا تکرر ادرار نشانه‌ای نگران کننده است؟

اگر چه تکرر ادراری در طول بارداری یک نشانه است، اما عمدتا به دلیل تغییرات سطح هورمون و بی‌اختیاری ادرار است. با این حال، عوامل دیگر نیز ممکن است درگیر باشند. عفونت مجاری ادراری نیز می‌تواند به تکرر ادراری منجر شود. بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا این امکان را رد کنید.

چه وقت در بارداری از تکرر ادرار خلاص می‌شوید؟

بارداری و تکرر ادرار اغلب باهم همراه هستند و این موضوعی است که اغلب توسط مادران باردار مورد بحث است. حتی پس از زایمان، بدن همچنان به از بین بردن مایع اضافی که در دوران بارداری کسب کرده است، ادامه می‌دهد. تمایل به ادرار مکرر حداقل برای چند روز اول پس از زایمان کاهش نمی‌یابد. تنها پس از بین بردن مایع اضافی، سیستم بدن شما به حالت عادی بازگردانده می شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
تلفن نوبت دهی کلینیک